Een House Of Love is

Gelovig

Een House Of Love is een gelovig huis. Er wonen dus mensen die in God geloven. Ze zullen de manier waarop ze geloven echter nooit aan je opdringen. De deur staat voor je open, of je nu wel, een beetje of helemaal niet gelooft.

Veel activiteiten in de huisagenda draaien niet om het geloof, maar gewoon om gezelligheid en elkaar ontmoeten. Als je je aanmeldt voor een huisbijeenkomst, huiskring, met elkaar bidden of stiltemoment, zal het geloof wel een belangrijke rol spelen.

Veelgestelde vragen

Hoe houden jullie rekening met het coronavirus?

Onze huizen nemen de RIVM-richtlijnen serieus. Voordat je langsgaat bij een House Of Love, zul je telefonisch of via e-mail contact met het huis hebben waar je langs wilt gaan. Dat was altijd al zo, maar ze zullen in die onderlinge communicatie het ook over corona hebben. Ieder huis heet je graag welkom als ze je veilig kunnen ontvangen, dus als zowel jij als zij geen coronaverschijnselen, zoals koorts, verkoudheid en hoesten hebben. Mocht er wel een gezondheidsrisico zijn, dan kan de ontmoeting in veel gevallen ook via Skype, Zoom of Teams plaatsvinden.

Hoe kan ik contact leggen met een House Of Love?

Als je een profielpagina van een van de huizen bezoekt, zie je een aanmeldingsformulier staan. Als je die invult en verstuurt, krijg je een reactie van het huis terug en kan een afspraak vastgelegd worden.

Waarom moet ik mijn telefoonnummer invullen als ik langs wil gaan?

Sommige huizen vinden het prettig om eerst telefonisch kennis met je te maken.

Is Houses Of Love een christelijk initiatief?

Ja, maar we noemen het liever een liefdesinitiatief. Er staan mensen op Houses Of Love die geloven in dat we elkaar nodig hebben. Dat het leuker is om samen iets te doen dan in je eentje. Een House Of Love doet graag voor je wat wij zelf ook fijn hadden gevonden als we in jouw schoenen zouden staan.

Krijg ik altijd iets over het geloof te horen als ik langskom? 

Nee, zeker niet, maar het ligt eraan waar je je voor aanmeldt. Bij onze gezellige House Of Love-momenten staat niet het geloof, maar elkaar ontmoeten centraal. Natuurlijk kan het geloof wel spontaan ter sprake komen, maar focus ligt hier op een gezellige tijd met elkaar hebben. Als je je aanmeldt voor een huiskring, huisbijeenkomst, stiltemoment of met elkaar bidden, zal het geloof wel een belangrijke rol spelen.

Zowel voor gezellige momenten als huisbijeenkomsten waarin het geloof centraal staat, ben je welkom, wat je achtergrond ook is en of nou wel, een beetje of helemaal niet gelooft.

Is Houses Of Love een initatief van een kerk?

Nee, Houses Of Love is opgericht door Willex en Willeke Duijst vanuit een verlangen om met elkaar de wereld een beetje mooier te maken.

Zijn jullie een huiskerkbeweging?

Nee, we zijn een beweging van christenen die uit liefde voor Jezus de deur van ons huis open zetten. De meeste huizen die meedoen, zijn gewoon lid van een kerk en zien dit als een kans om iets te betekenen voor hun wijk.

Kan ik mijn eigen huis ook op Houses Of Love zetten?

Ja, dat kan zeker. 👉 Kijk op deze pagina

Kan ik met mijn kerk meedoen?

Ja, dat vinden we zelfs erg leuk. 👉 Meer informatie

Heb je nog meer vragen? Of een tip? Stuur ons dan een mail, of zet iets in de chat. Het kan vanwege de drukte even duren voordat we reageren, maar je krijgt altijd een reactie.

Het team

Met je huis meedoen?

Hoe mooi zou het zijn als bij iedereen in de buurt een House Of Love te vinden is!

  • Ontdek hoe je met je huis van betekenis kunt zijn