Veelgestelde vragen

Wat is er bij een huis te doen dat op jullie website staat?

Op deze pagina leggen we hier het een en ander over uit

Hoe houden jullie rekening met het coronavirus?

Al onze Houses Of Love nemen de RIVM-richtlijnen serieus. Voordat je langsgaat bij een House Of Love, zul je telefonisch of via e-mail contact met ons hebben. Dat was altijd al zo, maar we zullen in die onderlinge communicatie het ook over corona hebben. We heten je graag welkom als we je veilig kunnen ontvangen, dus als zowel jij als wij geen coronaverschijnselen, zoals koorts, verkoudheid en hoesten hebben. Mocht er wel een gezondheidsrisico zijn, dan kan de ontmoeting in veel gevallen ook via Skype, Zoom of Teams plaatsvinden.

Hoe kan ik een open deur bij mij in de buurt vinden?

Je kunt een House Of Love vinden via de zoekmachine op onze homepage. Als je de naam van je stad invult, zie je bij welke huizen bij jou in de buurt je welkom bent.

Het zou kunnen dat er nog geen House Of Love bij jou in de buurt zit. We zijn druk bezig om een landelijke dekking te krijgen, dus kom dan over een tijdje terug.

Hoe kan ik contact leggen met een House Of Love?

Als je een profielpagina van een van de huizen bezoekt, zie je een aanmeldingsformulier staan. Als je die invult, krijg je snel een reactie terug in je mailbox.

Kan ik online kennismaken met een House Of Love?

Op de profielpagina van een huis kun je alvast een indruk krijgen van mensen die hun huis openstellen. Ze stellen zich daar aan je voor. Als je contact wilt, kun je  een mailtje sturen via het formulier dat op iedere profielpagina te vinden is. Je kunt snel een reactie terug verwachten, waarna je vervolgens via mail of telefonisch nader met elkaar kennis kunt maken.

Is het helemaal gratis?

Ja, natuurlijk.

Waarom zijn jullie met dit initiatief begonnen?

Daar kun je op deze pagina alles over lezen.

Is Houses Of Love een christelijk initiatief?

Ja, maar we noemen het liever een liefdesinitiatief. Er staan mensen op Houses Of Love die erin geloven dat we elkaar nodig hebben. Dat het leuker is om samen iets te doen dan in je eentje en dat het goed is om met elkaar te geloven in plaats van je geloof alleen te beleven.

Een House Of Love doet graag voor je wat wij zelf ook fijn hadden gevonden als we in jouw schoenen zouden staan.

Krijg ik altijd iets over het geloof te horen als ik langskom? 

Het ligt eraan waar je je voor aanmeldt.

Bij onze gezellige House Of Love-momenten staat niet het geloof, maar elkaar ontmoeten centraal. Natuurlijk kan het geloof wel spontaan ter sprake komen, maar focus ligt hier op  een gezellige tijd met elkaar hebben.

Als je je aanmeldt voor een huiskring of huiskerk, zal het geloof wel een belangrijk gespreksonderwerp zijn.

In beide gevallen ben je welkom, wat je achtergrond ook is en of nou wel of niet gelooft.

Is Houses Of Love een initatief van een kerk?

Nee, Houses Of Love is een initiatief van BU3, een internetbureau uit Amersfoort. We willen mensen met diverse (kerkelijke) achtergronden met elkaar te verbinden, omdat we om ons heen zien dat we elkaar nodig hebben. 'Beter een goede buur dan een verre vriend' is het spreekwoord toch?

Onze missie is dat straks in iedere straat een House Of Love te vinden is. Dat kost veel tijd, geld en energie en dat weten we ook. We hopen dan ook dat jij ons initiatief zo leuk vindt dat je eraan mee wilt doen en onze ambassadeur wilt worden.

Kan ik mijn eigen huis ook op Houses Of Love zetten?

Ja, dat kan zeker en is helemaal gratis. Kijk op deze paginaโ€‹โ€‹โ€‹

Heb je nog meer vragen? Of een tip? Stuur ons dan een mail, of zet iets in de chat. Het kan vanwege de drukte even duren voordat we reageren, maar je krijgt altijd een reactie.